Jarní restart pleti

Pleť zažívá po zimě velký šok díky stoupajícím teplotám a je třeba počasí přizpůsobit i péči. Pro jaro a léto je vhodná jiná péče n...




Pleť zažívá po zimě velký šok díky stoupajícím teplotám a je třeba počasí přizpůsobit i péči. Pro jaro a léto je vhodná jiná péče než pro mrazivé dny. Pokud tápete, co svojí pleti poskytnout, aby byla zářivá a spokojená, čtěte dál.

Odlehčete krém

Pokud nemáte vyloženě suchou a citlivou pleť, je důležité začít používat lehčí verzi hydratačního krému, podle potřeby můžete zvolit i protivráskovou variantu. Mě opravdu vyhovuje krém od L´oréal
Triple Active na normální a smíšenou pleť.



SPF

Přípravky s ochranou proti slunečnímu záření je nejlepší používat celoročně. Pokud jste toto v zimě opomíjeli, je jaro ideální dobou na to, začít na přítomnost slunečního faktoru dbát. Dnes se již vyrábí nejen krémy, ale i make-upy s různými hodnotami SPF, které pleť ochrání před předčasným stárnutím a tvorbou pigmentových skvrn. Nezapomínejte ale na pravidlo - krém s SPF není vhodný jako krém na noc.

Pigmentové skvrny


Když už jsme u tématu pigmentových skvrn, s přibývajícími slunečními paprsky spoustu lidí trápí výskyt pigmentových skvrn v obličeji. Existují již přípravky na projasnění a potlačení těchto skvrn. Skvělou zkušenost mám s řadou Even Brighter od Eucerin, kterou seženete skoro v každé lékárně. Navíc příjemně hydratuje a má jemnou, nevtíravou vůni.



Čistit, čistit, čistit...


Na jaře je důležité stejně jako po celý rok (!)  pleť pravidelně čistit. Oblíbila jsem si gel od Balea s ovocnou kyselinou, který pleť vyčistí a i krásně zmatní, navíc není vůbec drahý a vydrží dlouho. Používám ho spolu s čistícím silikonovým kartáčkem od Ebelin.




Samozřejmostí by měla být pestrá strava s velkým obsahem vitamínů a minerálů.

Používáte na jaře a v létě jinou péči než v zimě, nebo to neřešíte? A jací jsou vaši oblíbenci?

You Might Also Like

0 komentářů

Ptejte se,komentujte a podělte se se mnou o svůj názor :)

Flickr Images