Nebát se být vidět

V Česku je trendem každého, kdo vypadá nějak jinak než ostatní okamžitě odsoudit. Lidé se za jinak oblečeným nebo nalíčeným člověkem ...


V Česku je trendem každého, kdo vypadá nějak jinak než ostatní okamžitě odsoudit. Lidé se za jinak oblečeným nebo nalíčeným člověkem otáčejí a mají často nevhodné poznámky. Co když ale máte chuť se prostě odvázat a být vidět? Není nic jednoduššího, než se vykašlat na poznámky ostatních a vzít si na sebe něco bláznivého.

Pokud se chcete výrazně nalíčit na den, respektujte jedno důležité pravidlo: NIKDY neličte oči i rty hodně výrazně, pokud nechcete vypadat "jako od kolotočů" a lacině. Skvělé na větší zvýraznění jsou kouřové oči a nude rty. Jako třeba na obrázku (ten je jen ilustrační a pro inspiraci).


Nebo zkuste barevné oční stíny.Je jedno, jestli budou pastelové, nebo zářivě neonové, zase tu ale platí pravidlo - na den k takovým očím nenápadnější rtěnku.Pokud si netroufáte na celá víčka, namočte zkosený štětec do vody, lehounce osušte a smočte ho ve stínech.Potom štětcem udělejte barevnou linku na horním víčku.

Pokud jste milovníkem výrazných rtěnek, základní pravidlo otočte a nechte rty jako hlavní dominantu obličeje, tzn. oči namalujte střídmě a přirozeně.


Jestli se ale chcete vyřádit na oblečení, zde záleží jen na vaší fantazii.Při použití zvířecích vzorů bych ale doporučila jen jeden kousek v tomto vzoru, který je větší nebo dva malé.Vždy ale kombinujte s neutrálními barvami, ať outfit nepůsobí zbytečně lacině. Při kombinaci různých vzorů dbejte na to, aby spolu ladily, dávno neplatí, že květiny a pruhy k sobě nepatří, chce to jen dobré oko a vkus.

Nosíte rádi výrazné líčení nebo oblečení? A jestli ano, jaké? :)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nuž predsudky sú žiaľ súčasťou ľudí nielen v Čechách, ale ja na Slovensku a určite aj v iných krajinách. Ja sa snažím riadiť sa sama sebou a kašlem na to, čo si myslia druhí ľudia, hlavne v menších mestách je ten tlak veľmi výrazný.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezký přístup. Lidi to za chvilku přestane bavit, uvidíš. A je přece hlavní aby ses Ty sama cítila sama sebou a dobře.

      Vymazat

Ptejte se,komentujte a podělte se se mnou o svůj názor :)

Flickr Images