Začínáme se líčit

V životě každé slečny či ženy většinou dojde k momentu, kdy si stoupne před zrcadlo a pohrává si s myšlenkou nalíčit se. Často se jí a...




V životě každé slečny či ženy většinou dojde k momentu, kdy si stoupne před zrcadlo a pohrává si s myšlenkou nalíčit se. Často se jí ale honí hlavou otázky jako např. "Budu to umět?" "Co použít?" a podobně. Tenhle článek je tu pro vás, kdo se chce začít líčit a má spoustu otázek. Pokud tu nenajdete všechny odpovědi na to, co vás zajímá, zeptejte se v komentářích pod článkem :)

MOJE PRVNÍ KOSMETICKÁ VÝBAVA


Vše začíná u pořízení produktů. Ke krásné pleti ale nestačí se jen nalíčit, důležitá je také péče.Více najdete v článku ZDE.

Ale teď už k samotné dekorativní kosmetice. Dekorativku můžete pořídit třemi různými způsoby. V drogerii, parfumerii nebo na internetu.

DROGERIE - Nejjednodušší pořízení kosmetiky.Výhodou je většinou snadná dostupnost, možnost vyzkoušení produktů nižší a střední cenové kategorie.

PARFUMERIE - Podobá se drogerii, jen většinou nabízí dražší produkty známých značek, které zpravidla v drogerii nenajdete. Nabízí také velkou škálu parfémů a odborné poradenství (tj. poradenství ohledně pleti, možnost vyzkoušení produktů, poskytnutí vzorků apod.)

INTERNETOVÉ OBCHODY (E-SHOPY) - Často nabízí produkty značek které jsou dostupné jinak jen v zahraničí.Ideální pro ty, kdo nemají čas chodit po drogeriích, nebo prostě jen chtějí pohodlně nakupovat z domova a často i ušetřit nemalé peníze. (Spousta e-shopů má vlastní slevové akce).

Teď už víme, kde produkty hledat. Co by ale nemělo chybět v úplně první a základní kosmetické taštičce?

1. KOREKTOR

Pokud máte problematickou pleť nebo se vám vyrazí sem tam pupínek, dokáže to po ránu pěkně zkazit náladu. Žádná nechceme běhat celý den s červeným majáčkem mezi očima nebo na nose a na jiných viditelných místech. Korektory se rozdělují na tuhé a tekuté.Tuhé můžeme sehnat v tyčince nebo v kalíšku.Nanášejí se přímo na pupínek nebo jinou nedokonalost a většinou je dobré zafixovat je pudrem (o tom ale později). Tekuté korektory se hodí především na zakrytí kruhů pod očima a rozšířených žilek.Lze je použít i na rozjasnění určitých částí obličeje. Takové korektory bývají v tubičkách podobně jako lesky na rty a mívají i takový aplikátor.

2. BALZÁM NA RTY

Důležitější než barva je na rtech jejich výživa. A tu jim poskytnou různé balzámy na rty, které fungují podobně jako krém na pleti. Rty vyživí, dodají jim vláhu a dokážou je chránit před vnějšími vlivy. Hlavně v létě rty ocení balzám s ochranným faktorem proti sluníčku (SPF).

3. ŘASENKA

Často je to jediná věc, kterou některé ženy nosí a není se čemu divit. I kdybyste ve svojí kosmetické taštičce neměly mít nic jiného než řasenku, je to právem ona, kdo by v ní měl být. Dokáže krásně otevřít pohled a i malá vrstva řasenky dokáže s očima zázraky.Je na vás, jestli si oblíbíte obyčejný nebo silikonový kartáček, velký nebo malý, zahnutý nebo rovný. Řasenka je velmi individuální věc a je třeba si vyzkoušet, který typ bude vašim očím vyhovovat.Hodně záleží na tom, jaké jsou vaše přírodní řasy a jakého efektu na nich chcete dosáhnout.V této oblasti nezbývá než zkoušet, zkoušet, zkoušet :)

4. MAKEUP

Pokud máte krásnou pleť bez nedokonalostí, makeup můžete klidně vynechat.Pokud ale máte nějakou těžší fomu akné, popraskané žilky (jako já) nebo jen barevně nejednotnou pleť, je dobré ji sjednotit. Pro začátek a pro teplé dny postačí i jen BB krém ( z angl. Blemish Balm), který v jednom kroku nahradí hydratační krém a sjednotí tón pokožky v jednom kroku. Nevytváří efekt masky a vypadá velice přirozeně. Pokud ale potřebujete větší krytí, pak je makeup lepší volba. Tady je to hlavně o typu pleti a o její barvě.Když nanesete makeup na obličej, měl by mít stejný odstín jako váš krk.V drogeriích bývá často světlo, které zkresluje, je proto lepší vyjít na denní světlo.Podle typu pleti si pak můžete vybrat makeup hydratační, matující...

5. NĚCO NA OBOČÍ

Často opomíjené a přesto v obličeji tolik důležité je právě obočí.Rámuje ho a dodává mu výraz.Ovšem spousta žen na něj vůbec nemyslí.Důležité je trhat obočí s rozmyslem, raději méně než více, často vtrhané chloupky přestávají dorůstat.Pokud potřebujete obočí zvýraznit, je dobré použít buď tužku, stín na obočí (měl by mít studený podtón, teplé vypadají nepřirozeně), nebo zabarvený gel na obočí. Vyzkoušejte si, co vám vyhovuje. A pokud měníte barvu vlasů, nezapomeňte obočí přizpůsobit.

6. PUDR

Na lesknoucí se pleť nebo na zafixování korektoru, aby vydržel celý den se výborně hodí pudr.Je to buď zabarvený nebo bezbarvý prášek, který se nanáší na makeup. Odstín je třeba si vyzkoušet stejně jako makeup nebo si vybrat pudr transparentní (bezbarvý), který můžete nosit celý rok.

7. TVÁŘENKA

Tvářenka je vlastně takový barevný pudr, nebo krém, který se nanáší na líčka. Má pleti dodat zdravý vzhled.Nejlepší odstín je ten, který se nejvíce podobá barvě kůže, když se do ní lehce štípnete.Nebojte se ale i jiných barev, na trhu jich je opravdu spousta.



Když vám tyto produkty přestanou stačit, můžete přidat oční stíny, rtěnku nebo linky, je to jen na vás, v čem se budete cítit dobře.Výše uvedené produkty jsou určené na úplný začátek líčení. Základním pravidlem je vždy dávat krémové produkty přímo na pleť a pudrové jen na zapudrovaný podklad. V opačném případě by se na obličeji tvořily nevzhledné mapy a fleky.


You Might Also Like

6 komentářů

  1. Jednou jsem to přehnala a obočí si vytrhala až moc, naštěstí mi dorostlo :D
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  2. Pravda, hlavne s tim obocim, tam at si to holky fakt pohlidaj :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek! Je mi 14 a teprve začínám. :D Jako make up, korektor, pudr, řasenka...prostě klasika. :D Ale hodně se mi líbí výrazné rtěnky a obočí. Na rtěnky si troufnu, ale obočí se bojím. Abych to nepřehnala a nevypadalo to hrozně :D
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se výraznějšího obočí neboj. Zkus si ho dokreslit v nějaký den volna a takhle s ním choď celý den.Občas mrkni do zrcadla.. zvykneš si na něj snáz :)

      Vymazat
  4. Pěkný článek :) určitě souhlasím s tím obočím, nad tím by se měly dívky občas trošku více zamýšlet :D i když zase chápu, že každá nemá tvar, který by chtěla mít a je těžké toho docílit.

    Týnka z blogu Live and Love

    Můj nejnovější článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Můj názor ohledně začátků líčení je ten, že první, na co by měla každá dbát, je obočí. Aby mělo nějaký tvar, nebylo zarostlé moc, mělo i nějakou tu barvu, kdo má skoro neviditelné. Druhé, co dodá šmrnc, jsou tváře. Pokud nemají holky přirozený ruměnec, tak používat jemnou tvářenku, ale i na tváře občas postačí dobrý balzám na rty, pokud je lehce zabarvený, dodá tvářím jak barvu, tak lesk. :) Dát balzám na rty a slečna vypadá krásně. Samozřejmě, kdo trpí na akné apod, ten potřebuje ten koretor, líbí se mi i BB pudry, je to jako krém i pudr v jednom, nemusí se dávat po celém obličeji, stačí na místa, kde je potřeba něco vyretušovat.

    OdpovědětVymazat

Ptejte se,komentujte a podělte se se mnou o svůj názor :)

Flickr Images